Vadå Black Friday?

Black Friday, vad kommer det ifrån och måste du som återförsäljare också sänka priserna?   Idag är det Black Friday - den fredag som infaller dagen efter Thanksgiving i USA är nog utan att överdriva USA:s mest kända klämdag. En dag då många är lediga och som historiskt sett blivit en shoppingdag, då man också befinner sig på annan ort hos familj och släkt. Att den kallas just Black Friday är egentligen bara en ren tillfällighet som handlarna sedan 1960-talet försökt bygga mer positiva myter kring (t ex ”när röda siffror blir svarta”). Men butikerna ville locka till sig de många kunderna och så blev det till slut en dag av REA-priser och rabatter. Begreppet spred sig och idag är det en hel vecka av rabatter (Black Week) och dessutom med en extra måndag (Cyber Monday). Julen slår högre Med exakt en månad kvar till julafton är det dock julen som är det viktiga just nu i Unitedprofiles nätverk. Trots att Black Friday är stort inom näthandeln och att hela vår tjänst är webbaserad, så ser v

Unitedprofile nyanställer – satsar på kommunikation och driftsäkerhetUtvecklingen fortsätter på Unitedprofile där huvudkontoret precis har bytt till nya lokaler och två nyanställningar har gjorts: Emil Naula, kommunikationsansvarig och David Eriksson, drifttekniker.

I början av 2023 köpte Unitedprofile det gamla Folkets hus i Djurås med anor från 1912, och efter en omfattande men respektfull renovering har man nu flyttat in. Dansgolvet har blivit ett välplanerat kontorslandskap, scenen ett inglasat mötesrum och balkongen en fokuszon. 
– Vi har länge letat efter nya större lokaler, säger Alexander Giers, VD, och den här lösningen blev rätt på så många olika sätt: den lokala anknytningen, något vi kan göra till vårt eget och en plats som inbjuder till snabbare lösningar och mer samarbete mellan avdelningarna. 

Ny kommunikationsroll

Utvecklingen går fort inom Unitedprofile och för att på bästa sätt nå ut med informationen skapas nu en ny kommunikationstjänst, en viktig satsning främst på den externa kommunikationen. Emil Naula har under flera års tid samarbetat med Unitedprofile inom grafisk form och kommunikation, men anställs nu på heltid som kommunikationsansvarig.

Ny drifttekniker

David Eriksson har under de senaste tretton åren arbetat som drifttekniker hos en större leverantör av IT-tjänster i Stockholmsområdet. Efter att David och familjen flyttat hem till Leksand igen har han nu istället valt att bli en i det team på Unitedprofile som arbetar för att bibehålla vår höga driftsäkerhet.

För mer information

Alexander Giers, VD och medgrundare Unitedprofile, info@unitedprofile.se, 0241-15 75 75
Insamling av minnen och bilder från Folkets hus
unitedprofile.se/folkets-hus