Vadå Black Friday?

Black Friday, vad kommer det ifrån och måste du som återförsäljare också sänka priserna?   Idag är det Black Friday - den fredag som infaller dagen efter Thanksgiving i USA är nog utan att överdriva USA:s mest kända klämdag. En dag då många är lediga och som historiskt sett blivit en shoppingdag, då man också befinner sig på annan ort hos familj och släkt. Att den kallas just Black Friday är egentligen bara en ren tillfällighet som handlarna sedan 1960-talet försökt bygga mer positiva myter kring (t ex ”när röda siffror blir svarta”). Men butikerna ville locka till sig de många kunderna och så blev det till slut en dag av REA-priser och rabatter. Begreppet spred sig och idag är det en hel vecka av rabatter (Black Week) och dessutom med en extra måndag (Cyber Monday). Julen slår högre Med exakt en månad kvar till julafton är det dock julen som är det viktiga just nu i Unitedprofiles nätverk. Trots att Black Friday är stort inom näthandeln och att hela vår tjänst är webbaserad, så ser v

Unitedprofile - ett enkelt val för Tidaj

 

När de tre kollegorna i Arlöv bestämde sig för att utveckla verksamheten med att också sälja profilprodukter var det kännedomen om Unitedprofile som möjliggjorde expansionen. Idag är deras profilwebbplats Tidaj.se deras enskilt viktigaste kanal för tillväxt.


2022 hade Nicolai, Robin och Johan precis kommit igång med sitt företag Enkla i Malmö AB som specialiserade sig på förpackningar. Eftersom de alla hade erfarenhet av profilreklam bestämde de sig också för att bredda verksamheten med en webbplats för profilprodukter. Namnet på den nya sajten blev Tidaj (“till dig” på skånska) och valet att arbeta med Unitedprofile var enkelt.


– Jag hade redan arbetat med Unitedprofiles plattform tidigare och visste att alternativet med en egenutvecklad lösning skulle kräva flera utvecklare på heltid, säger Nicolai Leo, en av grundarna. 


Kollegorna kunde nu istället fokusera på affärsupplägg och design. Efter några initiala möten kunde Unitedprofiles webbteam sätta igång med webbshoppen Tidaj.se.


– Ett supersmidigt samarbete, säger Kajsa, webbansvarig på Unitedprofile. Tidaj hade en tydlig bild av vad de ville ha med färdiga skisser för alla sidor. 


Idag kan gänget bakom Tidaj.se stoltsera med en av de mest iögonfallande webbshopparna hos Unitedprofile. Sajten som från början var tänkt som en sidoverksamhet växte snabbt och är nu deras enskilt viktigaste kanal för nya kunder och tillväxt.


Kollegorna bakom Enkla i Malmö AB fortsätter att satsa och i januari 2024 planerar de att öppna ett showroom med viss produktion i centrala Malmö.


Webbplats: Tidaj.se
Showroom och butik: Kommer i början av 2024 i centrala Malmö


Är du också intresserad av en webbshop med fler än 600 000 produkter från start?