Vadå Black Friday?

Black Friday, vad kommer det ifrån och måste du som återförsäljare också sänka priserna?   Idag är det Black Friday - den fredag som infaller dagen efter Thanksgiving i USA är nog utan att överdriva USA:s mest kända klämdag. En dag då många är lediga och som historiskt sett blivit en shoppingdag, då man också befinner sig på annan ort hos familj och släkt. Att den kallas just Black Friday är egentligen bara en ren tillfällighet som handlarna sedan 1960-talet försökt bygga mer positiva myter kring (t ex ”när röda siffror blir svarta”). Men butikerna ville locka till sig de många kunderna och så blev det till slut en dag av REA-priser och rabatter. Begreppet spred sig och idag är det en hel vecka av rabatter (Black Week) och dessutom med en extra måndag (Cyber Monday). Julen slår högre Med exakt en månad kvar till julafton är det dock julen som är det viktiga just nu i Unitedprofiles nätverk. Trots att Black Friday är stort inom näthandeln och att hela vår tjänst är webbaserad, så ser v

7,5 miljoner på sex månader med Unitedprofile


Profileriet grundades 2022 av Tommie och Morgan, båda med lång bakgrund inom branschen. Inför starten stod de redo med kontakterna och idéerna, men ett redan misslyckat och kostsamt webbprojekt i bagaget var den stora utmaningen.


En av deras leverantörer tipsade om Unitedprofile som den enklaste lösningen och efter ett introduktionsmöte såg de ingen anledning att vänta längre.

– Det var nästan för bra för att vara sant, säger Tommie. Hade vi börjat i den här änden hade vi sparat otroligt mycket tid och kanske vågat ta det här steget ännu tidigare.

Tommie menar att deras vinst ökat med minst 50% tack vare Unitedprofile och att just tidsbesparingen är enorm. Främst är det Kalkylverktyget som de vill lyfta som ett oslagbart instrument i försäljningen.

För Profileriet blev Unitedprofile inte bara lösningen utan även själva utgångspunkten för deras verksamhet. Idag kan de stoltsera med en omsättning på 7,5 miljoner redan efter första halvåret, ett fysiskt showroom samt två heltidsanställda.

Webbshop: profileriet.se
Instagram: profileriet.se
Showroom och butik: Fallhammargatan 1D i Västerås


Är du också intresserad av en webbshop med fler än 600 000 produkter från start?
Profileriet webbshop