Vadå Black Friday?

Black Friday, vad kommer det ifrån och måste du som återförsäljare också sänka priserna?   Idag är det Black Friday - den fredag som infaller dagen efter Thanksgiving i USA är nog utan att överdriva USA:s mest kända klämdag. En dag då många är lediga och som historiskt sett blivit en shoppingdag, då man också befinner sig på annan ort hos familj och släkt. Att den kallas just Black Friday är egentligen bara en ren tillfällighet som handlarna sedan 1960-talet försökt bygga mer positiva myter kring (t ex ”när röda siffror blir svarta”). Men butikerna ville locka till sig de många kunderna och så blev det till slut en dag av REA-priser och rabatter. Begreppet spred sig och idag är det en hel vecka av rabatter (Black Week) och dessutom med en extra måndag (Cyber Monday). Julen slår högre Med exakt en månad kvar till julafton är det dock julen som är det viktiga just nu i Unitedprofiles nätverk. Trots att Black Friday är stort inom näthandeln och att hela vår tjänst är webbaserad, så ser v

Skydda - Ny leverantör av personligt skydd


Nu blir Nordens marknadsledande skyddsspecialist, Skydda, ny leverantör av produkter inom personlig skyddsutrustning och yrke i Unitedprofile. Med detta tas ett stort steg för att kunna erbjuda den kompletta plattformen inom profil-, kontor- och yrkessegmentet.

I över 40 år har Skydda hjälpt svenska arbetsplatser att bli ännu säkrare. Nu kommer de in som ny leverantör i Unitedprofile och breddar ett redan brett yrkessegment ännu mer! Med fokus på produkter inom personligt skydd kan Skydda erbjuda de största varumärkena inom sitt arbetssegment för alla svenska återförsäljare. 

- Att kunna erbjuda alla återförsäljare i Unitedprofile tillgång till Skyddas sortiment är ett stort och viktigt steg. Skydda har samlat marknadens bästa varumärken inom personligt skydd och väljer nu initialt att erbjuda de tolv största av dem direkt på plattformen. Att Skydda lagerför majoriteten av sina produkter centralt leder till en samlad frakt och lägre miljöpåverkan, säger Mange Lindblad, konceptansvarig på Unitedprofile.

- Vi på Skydda har som vision att alla ska vara säkra och trygga på jobbet. Med Unitedprofile som grund når vi ut till ännu fler återförsäljare i Sverige och på så sätt även fler slutkunder som förtjänar de säkraste produkterna på marknaden. Vi ser en stor utvecklingspotential, och att bli leverantör i Unitedprofile är ett naturligt steg i vår process att växa som leverantör men även att ta ett större ansvar för säkerheten på svenska arbetsplatser, säger Elias Hellberg, KAM på Skydda.