Vadå Black Friday?

Black Friday, vad kommer det ifrån och måste du som återförsäljare också sänka priserna?   Idag är det Black Friday - den fredag som infaller dagen efter Thanksgiving i USA är nog utan att överdriva USA:s mest kända klämdag. En dag då många är lediga och som historiskt sett blivit en shoppingdag, då man också befinner sig på annan ort hos familj och släkt. Att den kallas just Black Friday är egentligen bara en ren tillfällighet som handlarna sedan 1960-talet försökt bygga mer positiva myter kring (t ex ”när röda siffror blir svarta”). Men butikerna ville locka till sig de många kunderna och så blev det till slut en dag av REA-priser och rabatter. Begreppet spred sig och idag är det en hel vecka av rabatter (Black Week) och dessutom med en extra måndag (Cyber Monday). Julen slår högre Med exakt en månad kvar till julafton är det dock julen som är det viktiga just nu i Unitedprofiles nätverk. Trots att Black Friday är stort inom näthandeln och att hela vår tjänst är webbaserad, så ser v

Dynamics ny textilleverantör


Dynamics har varit ett välkänt namn inom profilbranschen sedan 90-talet. Deras fokus har alltid varit att leverera hållbara och etiskt tillverkade plagg. De ansluter nu till Unitedprofile med ett stort sortiment från varumärkena Earth Positive, Continental, Salvage och EcoVero. 

Med miljön i stort fokus kan Dynamics erbjuda omärkta plagg som passar perfekt för profilering. Kläderna tillverkas i fabriker som undergår årliga revisioner för att följa Fair Wear Foundations Code of Labor Practices, en uppförandekod för att säkerställa rättvisa arbetsvillkor och löner. Sortimentet är certifierat enligt GOTS, OEKO-TEX, Peta Vegan och fler därtill. 

- Vi är så glada att nu vara en del av Unitedprofile och att kunna erbjuda helt omärkta ekologiska plagg till både nya och existerande kunder. Vi hoppas att hitta fler samarbetspartners som också drivs av tanken att hållbart företagande gynnar alla parter, säger Andy Drake, VD på Dynamics.