Vadå Black Friday?

Black Friday, vad kommer det ifrån och måste du som återförsäljare också sänka priserna?   Idag är det Black Friday - den fredag som infaller dagen efter Thanksgiving i USA är nog utan att överdriva USA:s mest kända klämdag. En dag då många är lediga och som historiskt sett blivit en shoppingdag, då man också befinner sig på annan ort hos familj och släkt. Att den kallas just Black Friday är egentligen bara en ren tillfällighet som handlarna sedan 1960-talet försökt bygga mer positiva myter kring (t ex ”när röda siffror blir svarta”). Men butikerna ville locka till sig de många kunderna och så blev det till slut en dag av REA-priser och rabatter. Begreppet spred sig och idag är det en hel vecka av rabatter (Black Week) och dessutom med en extra måndag (Cyber Monday). Julen slår högre Med exakt en månad kvar till julafton är det dock julen som är det viktiga just nu i Unitedprofiles nätverk. Trots att Black Friday är stort inom näthandeln och att hela vår tjänst är webbaserad, så ser v

Säg välkommen till Kundportalen!


Efterfrågan på kundspecifika shoppar är något som ständigt ökar i Unitedprofile. Med målet att förenkla i alla led lanserar vi nu en ny lösning som fyller glappet mellan Kundshop och Lightshop.


Vikten av att skapa mervärden genom skräddarsydda tjänster där återförsäljarna kan erbjuda sina kunder ett specifikt produktsortiment ökar i takt med digitaliseringen. Detta är idag möjligt genom att skapa en unikt Kundshop för kunden med egen design, orderflöde och utvalda produkter eller genom en Lightshop där kunden istället loggar in på återförsäljarens hemsida och på så sätt får tillgång till sitt unika sortiment tillsammans med ordinarie sortiment i webbshopen. Nu lanserar vi det nya lösningen som många återförsäljare länge efterfrågat - Kundportal!

En Kundportal möjliggör anpassningar av sortimentet baserat på vem kunden är och gör det enkelt att kunna ändra både logga och färger för att passa kundens profil. Kunden kan även tillhandahållas en direktlänk till sin shop utan inloggning vilket ytterligare förenklar för båda parter. Sortimentet som visas för respektive kund i portalen styrs på gruppnivå. Ett utmärkt verktyg i resan att tillsammans med kunden stärka dennes profil och bli den självklara partnern för lång tid framöver.

Fler och fler önskar kunna erbjuda kundspecifika hemsidor till sina kunder med ett utvalt produktsortiment och där kundens anställda känner igen sig genom logga och färg. Vi kände att det fanns behov för en lösning mellan Kundshop och Lightshop vilket vi nu lanserar som Kundportalen. Kundportalen blir ett nytt sätt att enkelt skapa dessa kundanpassade sortiment på ett proaktivt arbetssätt. Allt samlat i en smart lösning som är enkel att bygga upp för de kunder som har behovet av en kundspecifik shop, säger Mange Lindblad på Unitedprofile.
Med lanseringen av Kundportalen har vi som tillägg även gjort det enkelt att låta era kunder växa och uppgradera från Lightshop till Kundportal och slutligen en egen Kundshop.

Läs mer om Kundportalen och våra andra kundshopslösningar här »